PLOMBIRANJE I LEČENJE ZUBA

"Zdravi zubi za zdrav organizam"

Metoda koja se koristi kako bi se popravio zub zahvaćen karijesom ili da bi se poboljšao izgled zuba koji je narušen usled različitih erozivnih faktora.

Plombiranje zuba

U savremenom dobu estetike, plombe moraju zadovoljavati njene najviše standarde, tako da zubi izgledaju potpuno prirodno. U stomatološkoj ordinaciji dr Fedor Marijanski koristimo najkvalitetnije materijale za zubne plombe, koji u potpunosti zadovoljavaju sve mehaničke i estetske kriterijume.

Osnovni princip rada u našoj ordinaciji je da se prirodni zubi restauriraju estetskim plombama, dokle god je to moguće. Izrada krunica se indikuje kada je, usled velikih oštećenja zuba, plombama nemoguće adekvatno restaurirati zub u estetskom i funkcionalnom smislu.

Lečenje zuba

Ukoliko je zub inficiran, neće se izlečiti sam od sebe. Tada je neophodna intervencija stomatologa. Ukoliko zub zahvaćen infekcijom ne lečimo, on će postati opasan izvor mikroorganizama, koji putem cirkulacije dospevaju do svih delova organizma. Na taj način dovode do raznih bolesti kojima se teško može pronaći uzrok.

Pod lečenjem zuba svakako se podrazumeva i endodontski tretman korenskih kanala zuba (vađenje živaca i punjenje kanala). Ovo nije sasvim jednostavan proces jer kod inficiranih kanala vrlo često postoji i zapaljenski proces u kosti.

Princip kojim se vodimo je da nastojimo da ove procese izlečimo putem lečenja korena, a tek ako ovo lečenje ne uspe pribegavamo hirurškim metodama.

Scroll to Top